Kennis en kwaliteit

Saltro als kenniscentrum

Om betere zorg aan patiënten mogelijk te maken werkt Saltro continu aan het optimaliseren van de kwaliteit van diagnostiek binnen huisartsenpraktijken. Op alle mogelijke manieren zetten we onze kennis in.

Wetenschappelijk onderzoek

Saltro participeert in verschillende wetenschappelijke onderzoeksprojecten en zet zelf onderzoeken op om bestaande apparatuur te verbeteren of nieuwe te ontwikkelen. Zo leidde onderzoek van Rogier Hopstaken, huisarts en vakspecialist POCT bij Saltro, tot de implementatie van CRP-POCT, dat inmiddels in een groot aantal huisartsenpraktijken gebruikt wordt.

Richtlijn point of care testing

Hopstaken speelde ook een belangrijk rol bij de totstandkoming van de Richtlijn point of care testing uit 2015. Deze richtlijn zorgt ervoor dat de kwaliteit van POCT wordt bewaakt en bevordert. Het spreekt voor zich dat als u straks met Het Praktijklab gaat werken, u automatisch voldoet aan de toegenomen kwaliteitseisen op het gebied van POCT.

Innovatie in de zorg

Saltro probeert waar mogelijk te innoveren binnen de eerstelijnszorg, om diagnostiek te verbeteren en daardoor snellere, betere en betaalbare zorg mogelijk te maken. Het Praktijklab is daar een goed voorbeeld van. Met nieuwe en verbeterde apparatuur luiden we de volgende fase in op het gebied van POCT.

Scholing van medewerkers

Onze kennis zetten we ook in om medewerkers van huisartsenpraktijken te scholen. Dat gebeurt direct maar ook indirect, via een vast contactpersoon POCT binnen uw praktijk. Deze persoon helpen we bij het inwerken en bevoegd verklaren van andere collega’s. Vanzelfsprekend kunnen u en uw medewerkers voor vragen of advies altijd even een vakspecialist bellen of e-mailen.

Onderstaand ziet u welke scholing er nodig is per toepassing. Ook kunt u NHG Standaarden, artikelen en publicaties per toepassing vinden en de antwoorden op veel gestelde vragen.

Scholing
NHG Standaarden, artikelen en publicaties
FAQ

Met Het Praktijklab:


  • brengt u zorg dichtbij de patiënt
  • krijgt u direct de uitslag van een test waardoor u effectiever kunt behandelen
  • hebben patiënten sneller duidelijkheid over hun gezondheid
  • voldoet u aan de nieuwste kwaliteitseisen POCT