Glucose-POCT

Glucose-POCT

Glucose-metingen worden al lang en regelmatig gebruikt in de huisartspraktijk, vooral in de zorg van diabetespatiënten. In veel gevallen worden deze meters niet regelmatig gecontroleerd op een kwalitatief goed resultaat. Met de introductie van het Glucose-POCT apparaat van Saltro weet u dat u kunt vertrouwen op een correcte uitslag.

Waarom deze test gebruiken in de huisartsenpraktijk?

Een deel van de patiënten met type 2 diabetes maakt gebruik van thuismeters om hun glucose-spiegel te meten. Zorgverzekeraars hebben een beperkte keuze aan meters die vergoed worden. Onder andere DVN werkt aan het verruimen van deze keuzebeperking. Niet alle patiënten en hun zorgverleners zijn even tevreden met de aan hen verstrekte meter. Daarnaast is er twijfel over de kwaliteit van sommige meters. Saltro biedt met de Glucose-POCT meter een mogelijkheid om jaarlijks de thuismeter van uw patiënten te controleren. Het resultaat kan direct met de patiënt besproken worden en is terug te vinden in uw HIS. De meter kan uiteraard ook gebruikt worden voor een glucosemeting tussendoor. 

Apparatuur

Roche ACCU CHEK Inform II glucosemeterWe hebben gekozen voor de Roche ACCU CHEK Inform II glucosemeter, deze meter is gekoppeld aan ons laboratorium- en kwaliteitssysteem en daardoor op afstand te monitoren. Met een lancet wordt uit de vinger een druppel bloed verkregen. Als de ACCU CHEK Inform II test strip daar tegenaan wordt gehouden, zuigt deze zich vol (0,6 µl) en geeft binnen 5 seconden het resultaat van de glucose-meting.  Uitgebreide integriteitscontroles op de strip, het monster en het systeem worden automatisch uitgevoerd.

Scholing

Als u met Glucose-POCT gaat werken, krijgen alle gebruikers een training op locatie. Elke twee jaar vindt er een her-certificering plaats aan de hand van e-learning. Lees meer informatie over de wijze van scholing.

Kosten

Saltro plaatst kosteloos de Glucose-POCT meter in uw praktijk. Daarnaast zijn alle benodigde reagentia (testen) en controlemateriaal gratis bij Saltro te bestellen. U sluit met Saltro een samenwerkingsovereenkomst en kunt rekenen op alle service die nodig is om op een goede manier met het apparaat om te gaan. U betaalt hiervoor jaarlijks een kleine onkostenvergoeding.

Voor de patiënt betekent het uitvoeren van de glucose-meting door de AccuChek Inform II een verandering in kosten. De kosten voor deze bepaling vallen namelijk onder het eigen risico van de patiënt.

Onderhoud

Er is weinig onderhoud nodig voor het gebruik van de Glucose-POCT analyser. Hier vindt u meer informatie.

Interesse in Glucose-POCT?

Wilt u Glucose-POCT  in uw huisartsenpraktijk toepassen, ga dan naar ‘Interesse’ op deze site. Geef aan dat u met Het Praktijklab wilt werken, vul uw gegevens in en stuur ze op. Een van onze relatiemanagers neemt dan contact met u op.

Meer informatie

Bekijk de NHG-Standaarden, relevante artikelen en publicaties rondom Glucose-POCT.

Rekentool glucose

Met Het Praktijklab:


  • brengt u zorg dichtbij de patiënt
  • krijgt u direct de uitslag van een test waardoor u effectiever kunt behandelen
  • hebben patiënten sneller duidelijkheid over hun gezondheid
  • voldoet u aan de nieuwste kwaliteitseisen POCT