Hemoglobine-POCT

Hemoglobine-POCT

Hemoglobine is een eiwit dat zich bevindt in de rode bloedcellen, en zorgt voor zuurstoftransport vanaf de longen naar de rest van het lichaam. Het Hb-gehalte hangt dus nauw samen met het aantal rode bloedcellen. Bij een tekort aan Hb (en dus aan rode bloedcellen) wordt gesproken van bloedarmoede; het lichaam krijgt onvoldoende zuurstof en de patiënt is kortademig en snel vermoeid. Met Hemoglobine-POCT kan aan de hand van een vingerprik in minder dan een minuut de concentratie Hb in het bloed worden gemeten.

Waarom deze test gebruiken in de huisartsenpraktijk?

Saltro vindt een goede hb-meter van groot belang en biedt een alternatief voor de vaak oudere modellen. We zetten in op de beste kwaliteit met een gevalideerde meter, kwaliteitscontroles en gerichte scholing. Mocht u in uw praktijk nog geen hb-meter hebben, kunt u er een van Saltro krijgen. Heeft u al wel een meter, dan kunt u uw ‘oude’ meter laten vervangen.

Apparatuur

HemoCue 201 DM (Radiometer) hemoglobinemeterWe hebben gekozen voor de HemoCue 201 DM (Radiometer). In tegenstelling tot de 201+, of nog oudere modellen die nu veelal in praktijken aanwezig zijn, is deze meter gekoppeld aan ons laboratorium- en kwaliteitssysteem en daardoor op afstand te monitoren. De HemoCue wordt ook al veel gebruikt door bloedbanken, verloskundigen en ziekenhuizen.

Scholing

Als u met Hemoglobine-POCT gaat werken, krijgen alle gebruikers een training op locatie. Elke twee jaar vindt er een her-certificering plaats aan de hand van e-learning. Lees meer informatie over de wijze van scholing.

Kosten

Saltro plaatst kosteloos de Hemoglobine-POCT meter in uw praktijk. Daarnaast zijn alle benodigde reagentia (testen) en controlemateriaal gratis bij Saltro te bestellen. U sluit met Saltro een samenwerkingsovereenkomst en kunt rekenen op alle service die nodig is om op een goede manier met het apparaat om te gaan. U betaalt hiervoor jaarlijks een kleine onkostenvergoeding.

Voor de patiënt betekent het uitvoeren van de Hb-meting door de HemoCue 201 DM een verandering in kosten. De kosten voor deze bepaling vallen namelijk onder het eigen risico van de patiënt.

Onderhoud

Er is weinig onderhoud nodig voor het gebruik van de Hemoglobine-POCT analyser. Hier vindt u meer informatie.

Interesse in Hemoglobine-POCT?

Wilt u Hemoglobine-POCT in uw huisartsenpraktijk toepassen, ga dan naar ‘Interesse’ op deze site. Geef aan dat u met Het Praktijklab wilt werken, vul uw gegevens in en stuur ze op. Een van onze relatiemanagers neemt dan contact met u op.

Meer informatie

Bekijk de NHG-Standaard ‘Anemie’, relevante artikelen en publicaties rondom Hemoglobine-POCT.

Met Het Praktijklab:


  • brengt u zorg dichtbij de patiënt
  • krijgt u direct de uitslag van een test waardoor u effectiever kunt behandelen
  • hebben patiënten sneller duidelijkheid over hun gezondheid
  • voldoet u aan de nieuwste kwaliteitseisen POCT